Mercedes W202 Strona Główna Mercedes W202
Forum w202.pl Klasy C

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulacja LPG
Autor Wiadomość
fallo111 

Dołączył: 07 Lut 2013
Posty: 59
Skąd: tarnobrzeg
Wysłany: 15 Luty 2013, 21:23   

no to powodzonka Byku, nowy bosh zrekompensuje Ci zamuloną jazdę i duużo dłużej potrzyma, zdrówka :)

[ Dodano: 24 Luty 2013, 15:42 ]
siemanko, przyszedł mi przepływomierz o którym wspomniałem wcześniej, zamontowałem uzywke i ku mojemu zaskoczeniu zrobiłem na niej może 10km :/// nie zdążyłem nawet gazu wyregulować, widze ze na używkach nie ma co polegać, pytanie do Was forumowicze, warto kupić jakiś tani przepływomierz za 130zł na allegro jest http://allegro.pl/przeply...2978230256.html coś takiego czy kupić od razu co mi sie nie widzi orginalny boscha za 500zł O_o.
 
 
gemge 

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 06 Lut 2012
Posty: 163
Skąd: Górny Śląsk
Wysłany: 4 Marzec 2013, 22:45   

fallo111, sam Ci nie doradzę, bo wiedza nie ta, ale przekażę Ci co powiedział mi dzisiaj mój mechanik (też muszę wymienić przepływkę). Gościu jest taki, że gdzie można to poleci części używane, lub zamienniki, jednak w kwestii przepływomierza dosyć stanowczo powiedział, że w używki i chińszczyznę nie ma się co bawić, bo jest zbyt duże prawdopodobieństwo trafienia na minę.
P.S. Na razie jeżdżę na przepływce z bodajże Golfa V i nie jest źle :wink:
_________________
c200 elegance 1997
LPG
WDB2020201A571862
 
 
fallo111 

Dołączył: 07 Lut 2013
Posty: 59
Skąd: tarnobrzeg
Wysłany: 5 Marzec 2013, 19:09   

o widzisz nawet nie wiedziałem ze na przepływce z innego auta mozna jeździć ... ostatnio rozmawiałem z mechanikiem który miał podobny problem, co chwile musiał wymieniac przepływke az w końcu doszedł do fundamentu problemu, chodziło o elektryke, kable które min. idą do przełwyki ze względu na swoj wiek miały juz pokruszone iziolacje przez co robily sei zwarcia coś tego typu, i teraz pytanie odnośnie tej wiązki kabli która jest razem z kablem od przepływki jak sie za to zabrać, zeby posprawdzać czy wszystkie kable sa ok ...?
 
 
inher 
inher

Dołączył: 16 Paź 2016
Posty: 7
Skąd: Poznań
Wysłany: 23 Styczeń 2018, 17:06   

Jako, że ostatnio wymieniłem kilka rzeczy w mojej Celinie, postanowiłem zaopatrzyć sie w interfejs lpg, żeby oprócz mechaniki zagłębić się nieco w sprawy związane z instalacją LPG. Auto niby jeździ ok, spalanie truchę spore - ale też do zaakceptowania, jednak po podłączeniu mam wrażenie, że mapa jest nieco rozjechana, czy bardziej doświaczeniu moglibyście zerknąć okiem i dać ewentualne wskazówki, czy może dostroić trochę mnożnik.

(C180, instalacja lpg: sterownik Stag gofast, wstryski Baracuda)


 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,052 sekundy. Zapytań do SQL: 10