Mercedes W202 Strona Główna Mercedes W202
Forum w202.pl Klasy C

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Camel-
29 Styczeń 2012, 11:33
Czy ktoś zakładał tempomat
Autor Wiadomość
MICHAL200 
Michal200


Pomógł: 187 razy
Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 7216
Skąd: _____
Wysłany: 12 Kwiecień 2017, 09:13   

BIZONIK5, ktory rocznik?
Z tego co pamietam czytajac wczesniejsze posty tego tematu niektorzy posiadajacy silnik z kompressorem i cdi'ki dzialal tempomat po podpieciu manetki.
_________________
Zapraszam
https://www.facebook.com/...96971867316029/

W211 E240 Elegance USA
WDB2110611A465003

EX: W202 C 180 1999r. Classic Selection -> Sport DTM USA
WDB2020181A823149
http://www.w202.pl/viewto...t=19013&start=0
EX: W202 C180 1997r.
 
 
 
BIZONIK5 

Pomógł: 39 razy
Dołączył: 12 Kwi 2011
Posty: 1426
Skąd: GD-Osowa
Wysłany: 12 Kwiecień 2017, 11:37   

1998

[ Dodano: 12 Kwiecień 2017, 21:23 ]
tempomat w ogóle nie był podpięty pod stacyjke a gdzieś jakaś brązowa wtyczka była wpięta w gniazdo... także czy to będzie pasowało?
_________________
Mercedes w203 Classic 2.7CDi
Mercedes w210 Elegance 2.0E
Mercedes w202 Classic -> Sport, Esprit 2.4E
Mercedes w210 Classic 2.0E EX
Mercedes w202 Elegance 2.2DEX
Mercedes w124 2.5DEX
 
 
 
Smir


Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 185
Skąd: Frydek
Wysłany: 14 Kwiecień 2017, 23:49   

Właśnie skończyłem dokładanie tempomatu do swojego kompressora. Manetka bez limitera, założona, ale tempomat nie działa..... Jest to polift 2.0 kompressor.
_________________
Kompressor po studencku :)
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=24951
 
 
BIZONIK5 

Pomógł: 39 razy
Dołączył: 12 Kwi 2011
Posty: 1426
Skąd: GD-Osowa
Wysłany: 15 Kwiecień 2017, 20:02   

Smir, trzeba go pod SD i wtedy uruchomić.
_________________
Mercedes w203 Classic 2.7CDi
Mercedes w210 Elegance 2.0E
Mercedes w202 Classic -> Sport, Esprit 2.4E
Mercedes w210 Classic 2.0E EX
Mercedes w202 Elegance 2.2DEX
Mercedes w124 2.5DEX
 
 
 
noc 
Non omnis morial


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 264
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15 Kwiecień 2017, 22:40   

Temat omowiłem tu: http://www.mercmania.pl/forum/topics33/17644.htm
_________________
Śniłem o księżniczkach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Spróbuję pomóc, za efekt nie ręczę.

Zwykle tu: http://www.w212.pl/
.
 
 
Smir


Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 185
Skąd: Frydek
Wysłany: 23 Kwiecień 2017, 11:41   

Temat omówiony i wyjaśniony, ale swoją drogą, to po co fabryka robiła wtyczkę pod tempomat skoro w niektórych wersjach zakres przeróbek jest tak duży że prawie nieopłacalny :)
_________________
Kompressor po studencku :)
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=24951
 
 
noc 
Non omnis morial


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 264
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Kwiecień 2017, 11:50   

Wiązka od stacyjki uniwersalna przy szynie CAN.
_________________
Śniłem o księżniczkach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Spróbuję pomóc, za efekt nie ręczę.

Zwykle tu: http://www.w212.pl/
.
 
 
Smir


Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 185
Skąd: Frydek
Wysłany: 27 Kwiecień 2017, 23:36   

Co najciekawsze okazało się że tempomat w moim egzemplarzu jednak działa. Po prostu nie do końca wiedziałem jak go włącza :P Bo w moim egzemplarzu nie działa wyświetlanie na liczniku i działać nie będzie no ale sam tempomat gada i to bez pomocy SD :lol:
_________________
Kompressor po studencku :)
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=24951
 
 
noc 
Non omnis morial


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 264
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28 Kwiecień 2017, 19:50   

Co najmniej dziwne.Sterownik nie ten, przepustnica nie ta, a działa.W cuda nie wierzę.
_________________
Śniłem o księżniczkach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Spróbuję pomóc, za efekt nie ręczę.

Zwykle tu: http://www.w212.pl/
.
 
 
Smir


Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 185
Skąd: Frydek
Wysłany: 28 Kwiecień 2017, 21:59   

Być może w przyszłym tygodniu będe się podpinał pod SD z meśkiem to zobaczymy co i jak, no ale tak jak mówie działa.... :D
_________________
Kompressor po studencku :)
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=24951
 
 
Boratbenz
C250TD 1996

Dołączył: 11 Wrz 2019
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: 11 Wrzesień 2019, 12:18   C250TD 1996 Elegance

Witam wszystkich .
Czytam forum i mi się zrobił mentlik w głowie odnośnie tempomatu.
W 201 to było o wiele prostsze jak dla mnie.

Mam w202 250TD 1996r skrzynia manualna

WDB2021281F486982

I z tego co mniej więcej zlalazlem to oprócz manetki potrzebuje też siłownik ??
Sterownik gazu mam elektro i linka spod pedala gazu do tego ustrojstwa.
Wg opinii z postu ze strony 11 to u mnie tylko manetka. Ale ten rysunek z epc mówi niby co innego.

http://mbepc.net/1/fg/c/44v/202128/0/54/750

No i teraz zgłupiałem czy tylko manetka czy plus inne dodatki.
Zbaranialem całkowicie . Czy ktoś miał taki przypadek ?
Help !
  
 
 
wiskontii 


Pomógł: 602 razy
Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 6359
Skąd: Gdynia
Wysłany: 20 Wrzesień 2019, 14:09   

Manetka do lifta ma inna kośc i jest po Canie,,,Twój 96 tego niema i masz inna manetkie z inna koscia ,jedna potrzebujie osobnego sterownika jak na rysunku drugi typ połaczenia na potebcjimetrze gazu
_________________
Elegance 94 benzyna automat C180
WDB2020181A225570 SPRZEDANY
W202 2.2 D 96r automat
WDB2021211A384252 Sprzedany
W202 2,2D 96r. automat 5stpopniowy kombi CLASSIC
WDB2021821F518660
 
 
Boratbenz
C250TD 1996

Dołączył: 11 Wrz 2019
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: Wczoraj 22:24   

Czyli jednym słowem składamy cały tempomat :-)
Szkoda bo już miałem nadzieje że ciach pach i po temacie a tu składanka jak w w201. Odpuszczam obie :-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,065 sekundy. Zapytań do SQL: 10