Mercedes W202 Strona Główna Mercedes W202
Forum w202.pl Klasy C

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podlacze do komputera PC / laptopa /
Autor Wiadomość
carl_los 

Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 18
Skąd: Iława
Wysłany: 20 Luty 2008, 11:42   Podlacze do komputera PC / laptopa /

Mam pytanie - postanowilem kupic podlaczenie - interfejs do komutera PC i sciagnac jakies oprogramowanie najlepiej J polski czy ktos moze mi polecic jakis interfejs tani a dobry i program do niego Pod windowsa xp
_________________
caytoll@wp.pl
 
 
 
pawej1 
W211 320 cdi

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 136
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21 Luty 2008, 00:26   

ja właśnie czekam na przesyłkę, z tego co sie dowiedziałem sprzedawcy nieoficjalnie dorzucają "niezbędne" oprogramowanie, jednak większość nowych laptopów nie posiada COMa i oprócz samego interfejsu potrzebna jest przejściówka na COM aby go podłączyć.
_________________


w202 --> W210 --> w211
 
 
grzesiekx 


Pomógł: 95 razy
Dołączył: 11 Paź 2006
Posty: 1441
Skąd: słupsk
Wysłany: 21 Luty 2008, 10:53   

Z tymi przejsciowkami jest problem bo nie zawsze przez nia zadziala interfejs. Najlepiej miec COMa, a to naprawde zadkosc w lapkach.
_________________
VW Touran 2.0 TDI DSG '12
ex W202 C200 '00
ex W211 E320 '02
ex S203 C320 '02
ex W210 E200 '01
ex S203 C180 Kompressor '06
ex W210 E200 CDI '00
ex S202 C220 CDI '99
ex W210 E230 '97
ex W124 250D '91
 
 
 
Marcin13736 
MBmiłośnik


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 08 Lut 2007
Posty: 466
Skąd: Łódzkie
Wysłany: 21 Luty 2008, 22:00   

kolego są przejścia PCIMPCIA na RS. Osobiście nie testowałem, ale kolega zapewniał mnie o działaniu.
_________________
C-250TD 150KM '97- ex
E-320 PB automat. '00
Z przodu gwiazda z tyłu gwiazda, no i ta JAZDA
 
 
btx

Pomógł: 45 razy
Dołączył: 23 Maj 2006
Posty: 1736
Skąd: Looblyn
Wysłany: 22 Luty 2008, 10:23   

program mam carsoft jak cos
pozdro 4all
 
 
volcanoadam 
Zdobywca!

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 185
Skąd: Birmingham UK
Wysłany: 22 Luty 2008, 13:33   

Przejsciowka PCIMCA dziala sprawnie (sam uzywam) i jest przez laptopa traktowana jak wewnetrzny port - nie ma zadnej roznicy! Jezeli cos nie dziala to konfiguracja, lub scrackowany soft. Carsoft NIE BEDZIE natomiast dzialal na przejsciowkach USB.
Programow po polsku, z tego co wiem, nie ma. Do domowego uzytku to chyba tylko Carsoft MB.
Ja uzywam tego interfejsu:
http://www.autosoft.pl/pr...?products_id=65
, niestety jest to najtansze urzadzenie na rynku i nie posiada multipleksera (z nieoficjalnym oprogramowaniem).
_________________
VA

Obecnie:
W124 E 300 TD, auto, '99
WDB1241902F252289

Rozbity, sprzedany:
W202 C 220 CDi kombi, manual, '99
 
 
carl_los 

Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 18
Skąd: Iława
Wysłany: 22 Luty 2008, 19:42   

A ktos moze podeslac link gdzie sciagnac autodata albo jakis program do naprawy diagnostyki aut????
_________________
caytoll@wp.pl
 
 
 
Marcin13736 
MBmiłośnik


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 08 Lut 2007
Posty: 466
Skąd: Łódzkie
Wysłany: 22 Luty 2008, 23:38   

poszukaj na www.elektroda.pl, tam troche jest porad i plików.
_________________
C-250TD 150KM '97- ex
E-320 PB automat. '00
Z przodu gwiazda z tyłu gwiazda, no i ta JAZDA
 
 
pawej1 
W211 320 cdi

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 136
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Luty 2008, 03:32   

Witam, mam pytanie do posiadaczy carsofta, mianowicie jakim komunikatem powinno być zakończony test digital -> ME,

czy jest to prawidłowy wynik:??



zastanawiają mnie te zera
_________________


w202 --> W210 --> w211
 
 
volcanoadam 
Zdobywca!

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 185
Skąd: Birmingham UK
Wysłany: 23 Luty 2008, 14:25   

Sam sie nad tym zastanawialem, u mnie w tescie CDI wyglada podobnie, z tym ze odczytuje dostawce Bosch. Mysle, ze po prostu Carsoft nie ma dostepu do wszystkich danych z kompa (przynajmniej na gniezdzie diagnostycznym).
Bledy sa odczytywane prawidlowo (tak sadze). Przy problemach z obrotami odczytal blad przeplywomierza, i po wymianie owego jest znowu ok, czyli chyba nie mialo to wplywu na wynik testu.
_________________
VA

Obecnie:
W124 E 300 TD, auto, '99
WDB1241902F252289

Rozbity, sprzedany:
W202 C 220 CDi kombi, manual, '99
 
 
carl_los 

Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 18
Skąd: Iława
Wysłany: 23 Luty 2008, 19:17   

Czyli ten interfejs na np allegro za 199 zl Jest ok. A czym sie rozni ten z multiplexerem????? czy tym zwyklym tez mozna wykonac test kazdego urzadzenia w samochodzie ???? np wtryskow turbiny pompy ??????
A ja nadal szukam juz 4 dzien auto data i nie moge znalesc w necie ktos moze ma posiada ?????
_________________
caytoll@wp.pl
 
 
 
volcanoadam 
Zdobywca!

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 185
Skąd: Birmingham UK
Wysłany: 23 Luty 2008, 20:43   

Bez multipleksera masz jeden pin diagnostyczny i do odpowiedniego testu musisz go wkladac do odpowiedniego otworka w gniezdzie diagnostycznym.
Multiplekser "przeklada" ten kabelek automatycznie w zaleznosci od testu jaki wybierzesz. To rozwiazanie jest bez watpienia latwiejsze i bezpieczniejsze w uzytkowaniu, ale jednoczesnie drozsze. Najtanszy interfejs z multiplekserem do :mb: widzialem na Allegro za 600PLN.
_________________
VA

Obecnie:
W124 E 300 TD, auto, '99
WDB1241902F252289

Rozbity, sprzedany:
W202 C 220 CDi kombi, manual, '99
 
 
carl_los 

Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 18
Skąd: Iława
Wysłany: 4 Kwiecień 2008, 22:38   

Witam jesnak kupilem z multiplekserem interfejs bo czasami moge pomylic dziurki i i . ale moze ktos ma opisany program CARSOFT i opis blendow i ich dziagnozowanie i usowanie bledow bo zupelnie nie lapie sie w tym programie a nie moge nic na necie znalesc . Maczie moze cos opisane czy jak diagnozowac auto i usowac bledy
_________________
caytoll@wp.pl
 
 
 
artek30 
C200 D


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 103
Skąd: busko
Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 23:55   

jakby ktoś potrzebował niedrogiego laptopa z com-em to mam za 550zł i 650 zł pisać na priva albo lepiej na gg 5097293
_________________
Jestem też tu: http://www.bus-forum.pl/
 
 
 
Nex@pl 
ex C180T 98'


Pomógł: 19 razy
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 2111
Skąd: Szczecin
Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 09:22   

Jakby ktoś potrzebował laptopa do warsztatu, lub po prostu z comem to odezwać się do mnie ;) Głównie IBMy Thinkpady - np. 770Z/X/ED, TP T30/A31 itd...
_________________
W123 - 2.0E - 1980
ex W201 - 2.5D - 1988
ex W638 - 2.3TD - 1997
ex WVW 53b - 1.6FR - 1981
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,039 sekundy. Zapytań do SQL: 9